bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 9 november 2024

Dag Westling - Irländska och Skotska Folkvisor i Nyhammar / Ludvika

I samarbete med Nyhammars Folkets Hus och Dans & Folkton

Dag bjuder på en musikalisk resa till den gröna ön framförd akustiskt på gitarr, five string banjo, tin whistle och sång. 
Programmet innehåller emigrantvisor, skrönor, danslåtar och ballader om kärlek och andra äventyr samt några stänk av amerikansk old time.

Dags genuina känsla för den irländska musiken får ett mångsidigt uttryck i hans instrumentala virtuositet och känslofyllda sångröst.
Med 30 år i bagaget som sångare och instrumentalist i Quilty kan man med stolthet presentera Dag Westling som en av Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik.

»En musikalisk virtuos och en fullfjädrad entertainer som kombinerar sitt fantastiska musicerande med ett fängslande historieberättande fyllt av anekdoter och goda skratt. Dag har dedikerat sitt liv åt att studera, bemästra och sprida den irländska och skotska folkmusiken och gör det med en entusiasm och skicklighet som är omöjlig att motstå.« (Ola Persson, Kulturutvecklare Hylte kommun)

»Med stor musikalitet och med sin passion för irländsk och skotsk folkmusik, tar Dag Westling oss på en högst personlig och minnesvärd musikalisk resa. Det är vackert och vemodigt men också med humor och med glimten i ögat!« (Lena Haggö, Kristianstads Teaterförening)

»… Knappast hade jag trott att en av de stora upplevelserna skulle infalla i ett litet filialbibliotek här i Ångermanland. Det kändes som ett privilegium att få uppleva denna närhet och höga nivå… Tack Dag för din musik i den yppersta klassen. En sällsynt fin upplevelse.« (Ralph Praming

Ludvika Kommun, Smedjebackens Kommun, Kulturrådet, Folkmusikens Hus Rättvik, Bilda, Nyhammars Folkets Hus

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla