Tillsammans med en guide som tar postmodern konstfilosofi till överdrift och förkastar historien med ursäkten att allting nu är relativt, går vi igenom utställningen Money on the Wall: Andy Warhol. Vad händer med konsten när konstnären agerar företagare, när själva konstverket inte längre är ett fysiskt objekt och när betraktaren har blivit konsument?
Konstbegreppet och konstnärsrollen har omprövats och utvecklats genom historien. Tidigare definitioner har kastats ut genom fönstret och ersatts av andra, påfallande lika de gamla – men enligt den nya generationen helt väsensskilda. Med utgångspunkt i Warhol går vi igenom definitionerna och deras historia, även om mycket av det kan hävdas vara en efterkonstruktion.
Under en raljerande timme dyker vi ner i den omöjliga frågan vad som är konst och hur relationen mellan konsten, konstnären och betraktaren förändrats innan, under och efter Warhol. Och ser över hur det står till med konstnärsgeniet idag, om sådana ens finns eller om vi alla är grundlurade. Om en sådan frågeställning nu över huvud taget är relevant, eftersom det ändå är högst tvivelaktigt att verkligheten existerar utanför vår subjektiva varseblivning.
Välkommen på visning!