bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 23 november 2024

Operafest med Karlskoga symfoniorkester

Karlskoga Symfoniorkester och dirigent Niklas Tamm bjuder in till en färgsprakande operagala med solisterna Synne Vinje och Susanna Reuter.

Under konsertens gång får vi bland annat möta den troget väntande Madama Butterfly, den temperamentsfulla Carmen och den indiska brahmindottern Lakme som tillsammans med sin tjänarinna Malika sjunger en av operakonstens mest älskade duetter. Följ med på en hisnande resa med hjärtskärande vackra arior, halsbrytande showstycken och ljuvliga duetter.

Synne Vinje är en norskfödd sopran somras som bland annat hörts på Kungliga operan, Dala Floda operafest, Oslo Operafestival och som med Gävle Symfoniorkester.

Susanna Reuter är dramatisk sopran från Täby. Hon har bland annat vunnit första pris i Göteborgs Wagnersällskaps tävling för unga lovande sångare och varit solist på Norrlandsoperan samt med Gävle Symfoniorkester. Synne och Susanna har sjungit mot varandra i ett antal produktioner, bland annat i somras när Synne rolldebuterade som titelrollen i Opera på Österbybruks uppsättning av Puccinis ”Madama Butterfly”, en produktion där Susanna gjorde tjänarinnan Suzuki. 2022 sjöng Susanna gjorde titelrollen i Dvoraks ”Rusalka” och Synne gjorde rollen som den utländska princessan. Nu har de tillsammans med dirigent Niklas Tamm, konstnärlig ledare för Opera på Österbybruk och Kormästare på Folkoperan i Stockholm satt ihop ett program med några av sina favoritnummer på operarepertoaren.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla