Ta med dina vänner till Spritmuseum och delta i en julig workshop där ni får prova på kryddmästaryrket!
Glöggpysslet inleds med en kort historielektion om hur, vad och varför svenskarna har druckit genom tiderna. Kryddat brännvin och glögg har varit en del av den svenska dryckeskulturen i hundratals år, och många olika kryddor har använts för att få spriten att smaka bättre och, faktiskt, bli nyttigare.
Visste du att ordet glögg kommer av glödga, att värma upp? Första gången begreppet ”glödgat wijn” förekommer på svenska är 1609. Och från slutet av 1800-talet finns recept på ”Katarrh-glögg” med lakritsrot och islandsmossa, vilket tillsammans skulle vara bra mot hosta!
Efter pysslet får ni ta med er infusionsbehållare, kryddpåsar, receptbok, personligt designade etiketter och all nödvändig kunskap för att fortsätta experimentera hemma. Nu har ni allt som behövs för att i lugn och ro pröva er fram till er egen favoritglögg. Skål och välkomna!