bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 16 november 2024

Anton Bruckner Mässa e-moll

Gustaf Sjökvists Kammarkör
Arméns musikkår
Florian Benfer
dirigent

 

Grupp- och företagsbokningar om 10 personer eller fler:
Vänligen kontakta louise.linde@svenskakyrkan.se och ange kontaktuppgifter inkl telefonnummer.

 

Inte bara Anton Bruckner firar jämnt i år (200 år), utan även Gustaf Sjökvists Kammarkör. Kören grundades för exakt 30 år sedan av dirigenten och domkyrkoorganisten Gustaf Sjökvist och har sedan dess varit en av stöttepelarna på den svenska körscenen. Sedan 2018 är Florian Benfer körens konstnärlige ledare.

Arméns musikkår är Försvarsmaktens största orkester, bestående av 53 heltidsanställda musiker. Kårens huvuduppdrag är att förse statsceremonielet med musik.

I detta program framför kören och musikkåren tillsammans Anton Bruckners berömda mässa i e-moll. Verket fullbordades 1866 och var tonsättarens första erkända mästerverk. E-mollmässan kombinerar enkelhet och återhållsamhet med kontrapunkt, djärv motivisk utveckling och kraftfulla kontraster i en gripande helhet.

På programmet står också motetter av jubilaren samt, som en länk till nutiden, körverk av den slovenska tonsättaren Nana Forte, född 1981 och flerfaldigt prisbelönad för sina körverk.

Repertoar

Anton Bruckner Mässa e-moll
samt a cappella-verk av Nana Forte och Anton Bruckner

6 års åldersgräns
Biljettpris: 100, 140, 180, 220, 290 rabatter finns för pensionär och barn/ungdom/studerande

Observera att inga stora väskor, ryggsäckar, resväskor och barnvagnar får medtas in i kyrkorummet!

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla