bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 20 oktober 2024

Johannes Brahms Ein deutsches Requiem

Orphei drängar
Kathrin Lorenzen
sopran
Lars Johansson Brissman
baryton
Folke Alin och Oskar Ekberg
piano
Cecilia Rydinger
dirigent

Konsertlängd 2 h

Entré 100–370 sek
Åldersgräns 6 år.

Grupp- och företagsbokningar om 10 personer eller fler:
Vänligen kontakta louise.linde@svenskakyrkan.se och ange kontaktuppgifter inkl telefonnummer.

Johannes Brahmns Ein deutsches Requiem är huvudnumret under Orphei Drängars oktoberturné till fem svenska och norska kyrkor och katedraler. Verket ses som ett av musikhistoriens främsta för kör och orkester. Brahms gjorde själv sammanställningen av texter ur bibeln och fokuserade i musiken mer på uppståndelsen och ljuset än domens dag och döden.

OD framför verket i en bearbetning för manskör av Joakim Unander och i versionen för fyrhändigt piano. Vid flygeln återfinns Folke Alin samt Oskar Ekberg och solister är Kathrin Lorenzen och Lars Johansson Brissman, bägge medlemmar i Radiokören samt konsertsångare.

Konserten inleds med ett antal a cappella-stycken. Vi får höra Viktor Rydbergs natursymboliska dikt Drömlif i en tonsättning av Elfrida Andrée samt Psalm 130 så som Ēriks Ešenvalds komponerade den för Golden Gate Men´s Chorus 2016. Anders Hillborg står för tonsättningen av Gunnar Ekelöfs dikt O dessa ögon för sopran och manskör. Stycket Troget och milt för solostämma och manskör är hämtad ur Ingvar Lidholms opera Ett drömspel från 1981. Francis Poulenc skrev Laudes de Saint-Antoine de Padoue i fyra satser för trestämmig manskör redan 1957-1959.

Repertoar
Johannes Brahms bearbetning Joakim Unander Ein deutsches Requiem
Ēriks Ešenvalds Psalm 130
Francis Poulenc Laudes
Anders Hillborg O, dessa ögon
Elfrida Andrée ur Drömlif, sats III
Ingvar Lidholm Troget och milt

Åldersgräns 6 år
Biljettpris: 100, 150, 220, 290, 370 kr rabatter finns för pensionärer, barn/ungdom/stud.

Observera att inga stora väskor, ryggsäckar, resväskor och barnvagnar får medtas in i kyrkorummet!

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla