Datum: 5/10
Tid: 5/10: kl. 14.30
Pris: 145 kr (inkl 20 kr bokn.avg.)
Plats: Äppelmarknaden, Svabesholms Kungsgård, restaurangen plan 2
Ciderskola – en introduktion till hantverkscider som dryck till mat med Elisabeth Knöppel, Rörumsro.
Begränsat antal deltagare – förbokning krävs!
”Det pågår en Cider-revolution i världen. Cider är på starkt frammarsch som alternativ till vin. Vi pratar då om kvalitetscider även kallad ”hantverkscider” och inte om fabrikstillverkad alkoläsk med minimal fruktråvara. En äkta och riktig cider tillverkad med känsla för hållbar produktion och lokala råvaror. Tillverkad på samma sätt som ett kvalitetsvin”.
”Svensk hantverkscider tillverkas till stor del vid odlingar i sydöstra Skåne och får sin prägel av landskapet (kalla det gärna ”terroir” eller jordmån). Den lokala cidern bidrar till samma upplevelse som den franska cidern är ett begrepp för Normandie”.
Elisabeth Knöppel är ”äppelbonde på Rörumsro” och styrelseordförande i SMCP, Svenska Must & Cider Producenter. Hon kommer att berätta om vad cider kan vara som dryck och presenterar 5 cidrar från olika producenter (4 st svenska + 1 fransk). (Smakprov på alla 5 sorter = 4 cl per cider, alkoholhalter 6-8 volymprocent.)