bookmark 3 föreställningar style1 Ort date_range 25 oktober 2024 - 27 oktober 2024

Blekinge International Piano Festival

25 Oktober - Öppningskonserten och hela vår festival följer konceptet att ge vår publik ett brett utbud av kompositörer och stilar,som kombinerar orättvist försummade verk och världspremiärer med några av de mest älskade verken i repertoaren. 

En kväll med musik av Karol Szymanowski

Som global ambassadör för Karol Szymanowskis musik presenterar Peter Jablonski här ett urval av hans kompositioner. Vi kommer också att visa två korta filmer om kompositören, med medverkan av Peter.

Szymanowskis musik inkluderar stycken från Masks, Metopes och en samling med mazurkor, framfört i kombination med musik av Chopin och Paderewski/Stevenson.

26 Oktober - Festivalens andra konsert med de två prisvinnande pianisterna Alexandra Segal och Clare Hammond kommer att presentera verk för piano av två Schumanns - Clara och Robert - en man och hustru vars musikaliska förening inspirerade varandra i liv och arbete. Clara Schumann var välkänd som en virtuos pianist, men det är först nyligen som hon också har blivit erkänd som en stor kompositör. 
Vi får också höra den älskade Månskens sonaten av Beethoven, samt verk av Chopin och Chaminade bl.a.

27 Oktober - Avslutnings konserten presenterar Debussys fantastiska preludier Bok 1 för första gången tilsammans med svenska tonsättaren Martin Skaftes magiska Preludier Bok 1, inspirerade av Debussys. Konserten spelas av Peter Jablonski och Jonas Olsson, vi får även höra Martin Skafte berätta om sin inspiration av Debussy. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla