bookmark 1 show style1 City date_range 17 August 2024

NYTT-festivalen - Galleri Söreskog, Berg

Program
16.00
- "Att vara tonsättare" Musik och samtal med Karin Rehnqvist och Josef Söreke.
17.00
- Konsert

Hitta till Galleri Söreskog

Från väg 30. I Bredhult sväng mot Berg/Lädja/Rottne. Efter ca 3 km mot Berg ligger Galleri Söreskog till vänster. Skylt vid infarten. Bredhult ligger 30 km norr om Växjö och 10 km söder om Lammhult. Toaletter finns men med begränsad tillgänglighet för rullstolar. Det finns en mindre tröskel, mindre än en decimeter, i ingången till ladan.


För åttonde året i rad har vi nöjet att få presentera nutida kammarmusik i glas och möbelriket. Vi spelar som alltid i de underbara lokalerna Transjö Folkets Hus och Galleri Söreskog, och liksom förra året kommer vi att dyka upp i Växjö under Karl-Oskardagarna. Första kvällen på Nygatan 6 i Växjö, blir vår uruppförandekonsert där ni bland annat får höra två nya verk av kompositionseleverna på S:t Sigfrids folkhögskola. Vi uppmärksammar mästare som Anders Eliasson och Laura Kaminsky, lokalt välkända tonsättare som Josef Söreke och Karin Rehnqvist, och förstås – NYTT-festivalens egen festivaltonsättare Hans Gefors! Förra årets mycket uppskattade tonsättarsamtal finns med även i år. Ett samtal med flera av festivalens tonsättare, kryddat med klingande exempel av deras arbeten äger rum i Berg lördag 17/8. Vad kan passa bättre, än att njuta av samtal, musik och något gott i glaset i det oemotståndliga Galleri Söreskog?

Vi ser mycket fram mot att snart få möta er alla igen och tillsammans njuta av musik och vackra omgivningar – till dess önskar vi er en skön sommar!

Monica Danielson och NYTT-ensemblen

nyttfestival.se

Kontakta arrangören direkt: info@nyttfestival.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla