bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 26 november 2024

Kulturförfriskning: Irrbloss med Maja Heurling, Ola Sandström, Livet Nord och Daniel Wejdin

Ca 55 min lång. Kaffe och lunchsmörgås serveras vid bord.

Maja Heurling och Ola Sandström arbetade i tre år med att tonsätta amerikaemigranten Signe Aurells poesi. Berättelsen om Signe är en helt annan än den om Karl-Oskar och Kristina. Signe lämnade på egen hand Sverige 1913 för att söka lyckan i USA, där hon arbetade som tvätterska och politisk skribent - samtidigt som Joe Hill dömdes för mord. Signe gav även ut sin metriskt perfekta och språkligt glödande diktsamling Irrbloss - på svenska.
Signes hittills okända dikter handlar om hemlängtan och om kampen för en ljusare framtid. 100 år senare får de en musikalisk inramning där folkmusik möter visa och där tonsättningarna lyfter varenda meningsbärande ord.  

Maja Heurling - sång och gitarr Maja Heurling är låtskrivare med känslighet för nyanser i ord och melodier. Hon har tidigare skrivit sånger utifrån Moa Martinsons liv och verk.
Ola Sandström - sång och gitarr Ola är tonsättare och musiker som tidigare gjort sig känd för sina kritikerrosade tonsättningar av Tomas Tranströmers dikter.
Livet Nord - violinquinton Livet har spelat med band som New Tide Orquesta, Kaja, Kultiration och Nord/Långbacka/Dahl. 2015 blev Livet utsedd till Årets artist på Folk- och världsmusikgalan.
Daniel Wejdin - kontrabas Daniel är en intuitiv musiker som spelat med bland annat Kultiration, Räfven, Ara, First Aid Kit och Kaja. 

PRESSRÖSTER
"Helt underbara sånger!” – Göran Greider
”Jordnära och storslaget” – Sydsvenskan
”Fråga den flykting som korsar ditt spår och du ska med all sannolikhet få höra liknande beskrivningar av längtan till de kända stigarna.” – Lira Musikmagasin
”Ljus och mörker möts i ett språk som får en att lystra” – Gefle Dagblad
”Obegripligt att Aurell inte blivit mer uppmärksammad här hemma” – TT 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla