bookmark 2 föreställningar style1 Ort date_range 16 augusti 2024 - 16 augusti 2024

Målande toner och fröjdefulla stämmor- Evert Taube i våra hjärtan

En konsert tillägnad Evert Taubes - en av Sveriges mest älskade nationalskalder. Hans över 200 egenkomponerade visor tillhör vårt gemensamma musikaliska kulturarv.

Traditionella arrangemang blandas friskt med gruppens bearbetningar och helt nya tolkningar. Det blir igenkänning och överraskning. Kvällen bjuder på en variationsrik konsert med allt från finstämda jazzinfluerade arrangemang till inslag med mera fart och fläkt helt i Taubes anda.  Självklart kommer ett par allsånger att ljuda över gruvans grönskimrande vatten och eldars sken.

Lövhöjdens musiksällskap kommer från Arkhyttan i St.Skedvi och består av en kreativ musikalisk blandning av professionella musiker och passionerade amatörer. AnnaLena och Bengt Olerås, AnnaKarin Arkeberg, Dag Fredrixon, Daniel Larsson, Anna och Jakob Knabäck. 

kl 18.00
Östra Silvbergs gruva är ett riksintresseområde för kulturmiljövård i landet. Det är en trivsam plats som lockar många besökare. 
Nyhet för i år är att konsertkvällen inleds med en historisk vandring på det vackra gruvområdet med Gunnar Dicander från Silvbergs hembygdsförening. 

Till detta bokas kombinerade biljetter. 

Ta med varma kläder och egen sittplats. Servering finns  i pausen  men det går också bra att ta med en egen fikakorg. Grillplatser finns på området. Vid ihållande regn flyttas konserten till Folkets hus och vandringen utgår. Kvarvarande biljetter säljs på plats. Förköp rekommenderas.


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla