bookmark 1 show style1 City date_range 9 October 2024

Guinga

Guinga, född som Carlos Althier de Souza Lemos Escobar i en arbetarklassförort i Rio, är den Grammy-nominerade gitarrist om vilken brasse-giganternas gigant Hermeto Pascoal säger: “Such a musician only appears once in a hundred years.”

Guinga börjde komponera som sextonåring och studerade klassisk gitarr under Jodacil Damasceno. Han inledde sin professionella karriär under 70-talet genom att kompa sångare som Beth Carvalho och spelade in med sambalegender som Cartola och Clara Nunes. 

Guinga skrev också sånger tillsammans med poeten Paulo Cesar Pinheiro, sånger som spelades in av artister som Elis Regin, Miúcha och Michel Legrand. 

Guinga är känd för att hämta inspiration till sin musik från en rad skilda genrer, choro, samba, baião, frevo, blues, jazz och västerländsk klassisk musik. Med närmare tjugo plattor bakom sig blev Guinga Latin Grammy-nominerad för bästa instrumental-skiva 2012 tillsammans med träblåskvintetten Quinteto Villa-Lobos. 

2015 gjorde Guinga succé under Ystads jazzfestival tillsammans med sångerskan Maria João. Nu kommer denna brasse-gigant äntligen till jazzklubb Fasching för en solokonsert. 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla