bookmark 1 show style1 City date_range 8 May 2024

Felix Tani Kvartett feat. Jeff "Tain" Watts

Felix Tani Kvartett med Jeff "Tain" Watts, Tomas Franck och Daniel Franck gör en efterlängtad Skandinavienturné i maj 2024. Kvartetten kombinerar traditionella och moderna ljudlandskap genom Felix Tanis egenskrivna kompositioner och pärlor från standardrepertoaren. Felix Tani, en framstående pianist och kompositör, utforskar jazzens gränser med virtuositet och kreativitet. Felix har arbetat musiker som Bernt Rosengren, Manfred Mann, Billy Hart, Anders Bergcrantz och Joe Dyson.

Det är värt att notera att mötet mellan Felix och Jeff "Tain" Watts ägde rum för cirka åtta år sedan på ett jam på Montmartre i Köpenhamn, där även Tomas Franck var med. Det var där bandets kärna formades, vilket gör denna turné till en särskild glädje och återspeglar den musikaliska gemenskapen som har vuxit över åren.

Felix har en lång historia med Tomas Franck, som sträcker sig tillbaka till Felix ungdom, då Tomas spelade med Felix far, Arne Olsson (känd från Vieux Carré, Tordyveln flyger i skymningen, m.m.). Felix och Daniel Franck har också en gemensam historia, där de började spela jazz tillsammans som tonåringar i Helsingborg. Denna rika bakgrund och förankring i musiken skapar en extra dimension av samspel och förståelse inom kvartetten.

Jeff "Tain" Watts, enastående trumslagare och kompositör, är känd för dynamisk kraft bakom trummorna och banbrytande kompositioner som förenar traditionella jazzelement med moderna influenser. Watts fortsätter att vara en uppskattad artist och respekterad kraft inom jazzscenen. Jeff är känd för sin medverkan med bla Wynton och Branford Marsalis, Kenny Garrett, Michael Brecker och Kenny Kirkland.

Tomas Franck, den legendariska saxofonisten, bjuder på melodisk tolkning och improvisation som sträcker sig över olika jazzstilar. Hans passion och förmåga att skapa magiska musikaliska ögonblick har gjort honom till en älskad artist på jazzscenen.

Tomas har framträtt med alla ifrån Peps Persson, Fredrik Norén, NHÖP till Roy Haynes, 

Daniel Franck, etablerad basist på jazzscenen, är eftertraktad för sin tekniska skicklighet och musikaliska känsla. Hans solida basspel skapar en lyhörd grund för inspirerande framträdanden. Utöver sina framträdanden är han även en kompositör med eget sound och spelat med bla Doug Raney, Antonio Farao, Lage Lund och Joey Calderazzo.

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla