bookmark 1 show style1 City date_range 25 May 2024

Violet Green 10 år!

Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor!


De klassiska bluesdivornas motto var: Tell it like it is! De bröt tabun och protesterade med svärta och humor mot orättvisor och förtryck. De skapade ny musik och har inspirerat musiker i över hundra år. I föreställningen öppnar Violet Green en skattkista fylld med musik och anekdoter om kreativa kvinnors livsöden och inflytande.


Publiken tas med till en rökig pianobar i amerikanska södern och till vaudeville-artisternas tältföreställningar. Vi möter 50‐talets rhythm & blues-artister, sedan Janis Joplin – som på 60-talet inspirerades av Bessie Smith – och Mavis Staples som fortfarande turnerar världen runt. Föreställningens röda tråd är en musikhistoria där pionjärer som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Ethel Waters, Etta James, Sister Rosetta Tharpe, Bessie Smith, Janis Joplin, Aretha Franklin, Mavis Staples, Amy Winehouse med flera presenteras.


På scen: Carola Andersson Mellqvist (sång), Ulla Wrethagen (sång, gitarr), Anna Zimmerman (sång, klaviatur), Elsie Petrén (saxofon), Lena Andersson (bas) och Eva Grund (trummor)

Denna kväll firar Violet Green 10-års jubileum och det finns därför risk för inslag av gästartister…


"Ösigt och fullsatt när Violet Green bjöd på show..." /Jämtlandstidningen, aug 2023


”Här finns ett sväng, en värme och en spelglädje som smittar lika mycket som låtmaterialet” /Skånska Dagbladet, feb 2020


"En eloge till samtliga bakom detta projekt... Missa dem inte!" /Jefferson Blues Magazin, 2020Konserten är ett gästspel från Violet Green.

Konserten är ca 2 timmar lång inklusive paus och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.


Ö2scenkonst stöds av Stockholm Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse.

 

 

 

Varmt välkomna! 

www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla