bookmark 1 show style1 City date_range 15 October 2023

Stockholms Jazz festival- Festivalpass

15 oktober kl.15.00-17.00


Stockholm Jazz Festival har den stora äran att bjuda in till en glädjefylld eftermiddag med den världskända vokalisten Kiralina Salandy tillsammans med kvintetten Hi5.

 

Kiralina Salandy, från Kanada är en flerfaldigt vinnande vokalist som har uppträtt världen över under de senaste 10 åren inom flertalet olika genres av jazz men även gospel, country, klassisk och samtida musik. Hon har uppträtt för svenska Kungafamiljen vid flertalet tillfällen och turnerat med Jerry Williams. Denna eftermiddag uppträder Kiralina tillsammans med kvintetten Hi5, som satsar på analog improviserad musik med ena foten fast förankrad i epoken då jazzen var som gladast. Den andra hårt stampande takten! Och en stor glimt i ögat ... Missa inte denna härliga eftermiddag på Folkan!

 

19 oktober kl.19.00-21.00


Stockholm Jazz Festival har den stora äran att bjuda in till en kväll i 50-atmosfär. Saxofonisten Sebastian Mattebo och trombonisten Hampus Adami ger oss en konsert med musik i Bob Brookmeyers anda.

 

Musiken vi bjuds på denna kväll är hämtad främst från Brookmeyers 50-tals repertoar och hans samarbeten med olika saxofonister, såsom Stan Getz och Gerry Mulligan. Hampus ikläder sig rollen som Bob Brookmeyer med sin ventilbasun och tar tillsammans med Sebastian och hans tenorsaxofon med oss på en resa tillbaka till 50-talet. Samtliga musiker är utbildade vid Kungliga Musikhögskolan och är trots sina unga år, redan etablerade på den svenska jazzscenen.

 

22 oktober kl.15.00-17.00


Stockholm Jazz Festival har den stora äran att bjuda in till en eftermiddag med Kapellmästare Kjell Fernström, Spånga Folkans ”Huskapellmästare” och hans för detta tillfälle handplockade medmusiker.

 

Spånga Folkans Huskapellmästare Kjell Fernström handplockar alltid medmusiker av högsta kvalitét och fyller gång på gång Folkan med sina fantasifulla improvisationer och avancerat framförda jazzklassiker. Denna gång bjuds vi på sång av internationellt hyllad kvalité, en av Sveriges mest uppskattade jazztrumpetare, en av Skandinaviens främsta basister och sist men inte minst, Sveriges främsta jazzlegend på trummor.

 

 Festivalpass (3 jazzkvällar): 550 kr

(ordinarie pris 250 kr per konsert)

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla