bookmark 20 shows style1 City date_range 16 June 2023 - 16 July 2023

Kåldolmar och Kalsipper - Teaterhusets familjeteater

“Det kommer säkert vara några mammor, pappor, dagisfröknar eller lärare och andra som inte tycker att du ska höra den här skivan, men det tycker vi du ska strunta i och höra i alla fall. Dom som säger så är bara reaktionärer som vill att barn inte ska ha roligt. Såna människor är papperstigrar och dom ska man göra motstånd mot.” 

Så skrev Nationalteatern år 1976 om deras skiva Kåldolmar och Kalsipper, som några av er kanske hört och som denna föreställning bygger på.


I en glänta i en skog någonstans västan om solen, strax norr om Viskafors börjar ett storslaget äventyr. Ett äventyr där Yllet, tillsammans med en rad andra figurer, måste befria sina vänner från de hemska Kungarna från Bästerlandet, som har låst in alla i en gruva. Ihop med Tjänaren, Spöket och de andra kämpar Yllet mot Kungarna och efter räddningsaktionen flyr de ut i ett äventyr fullt av spänning, mod och gemenskap som tar dig över land och hav. På sin resa får våra vänner höra en viktig berättelse, som får dem att trotsa sina rädslor och åka tillbaka för att göra motstånd mot Kungarna. Åk med i västanvinden, för även om du är rädd hela tiden, så kan du vara modig ändå.


Sedan sommaren 1991 har Teaterhusets medlemmar satt upp familjeteater utomhus och sedan ett par år håller vi till i en fin skogsglänta bakom hemvärnsgården i Mölndal. Med teater, sång och dans hoppas vi kunna roa både stora och små.

Välkomna!

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla