bookmark 1 show style1 City date_range 10 February 2023

Tidsresan

Vår musikaliska resa som spänner över 5 sekler startar i 1600-talets London, med stämningsfull musik av Henry Purcell. Därefter fortsätter vi till nästa århundrade, och Sinfonia Concertante av Mozart, tillkommet i slutet av 1770-talet.

  Vid vårt nästa stopp på resan hamnar vi i USA, som inspirerat den brittiska violasten och tonsättaren Sally Beamish att skriva stycket Opus California.

  Sin vana trogen bjuder Musica Vitae även i denna konsert på ett helt nytt verk, Sinfonia nr 14 av Daniel Börtz, ett av Sveriges största, samtida tonsättarnamn. Verket är ett beställningsverk av orkestern, som nu äntligen får sitt uruppförande efter att ha legat på vänt under pandemin.

  På vår resa leds vi av tidigare konstnärlige ledaren Malin Broman, och som solist får vi lyssna till orkesterns egen stämledare i violastämman, Daniel Eklund.  

Konserten inleds med introduktion 18.15

 

Välkommen till vårt café Nyfiket!

Nyfiket har öppet en timme innan konsertstart och i paus vid de allra flesta evenemang. Där kan du välja mellan dryck och tilltugg från lokala småländska producenter. I paus serveras även öl och vin. Förboka gärna i caféet före konsert.

 Tillgänglighet

Entrén till konsertsalen ligger i markplan. Rullstolsanpassad toalett finns. Ledsagare följer med gratis. Konsertsalen är utrustad med hörslinga. 

 Se hemsidan www.nygatan6.se för aktuell info.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information