bookmark 2 föreställningar style1 Ort date_range 28 september 2024 - 28 september 2024

Dryckesprovning med Jan Rothman från Skånska Spritfabriken

Datum: Lördag den 28/9, 2 st provningar
Tid: 13.00 och kl 15.00.
Provningen pågår ca 1,5 tim.
Pris:  470 kr
Plats: Äppelmarknaden, Svabesholms Kungsgård, restaurang plan 2


Jan Rothman på Skånska Spritfabriken håller dryckesprovning med äppelbaserade spritdrycker – whisky, gin, Äppelglöd, Äppelsprit mm.

Begränsat antal deltagare – förbokning krävs!

Så här beskriver Jan Rothman provningen:
– Vi ger oss ut på en spännande smakresa där äpplet står i centrum. Vi börjar med att prova olika drycker av äpple, som äppelglöd och lagrat äppeldestillat. Det blir en fördjupad upplevelse där vi utforskar hur äpplets sötsyrliga karaktär kan förhöja och lyfta andra destillat. Under resans gång lär vi oss om framställningen av olika äppeldestillat, såsom äppelsprit och äppelglöd, men även hur äpplets unika smaker kan kombineras med andra destillat som whisky och gin.
– Vi går in på djupet i destillationsprocesser, smaker och dofter, och får en förståelse för hur olika råvaror och metoder påverkar slutprodukten. Här får vi uppleva hur äpplet på ett naturligt och balanserat sätt kan samspela med andra smaker för att skapa något alldeles unikt.
Som final på vår resa sätter vi våra nya kunskaper på prov genom att blanda en klassisk gin & tonic, där ginen har ett distinkt äppelinslag. Tillsammans utforskar vi hur äpplets friskhet och syra kan lyfta den klassiska drinken till nya höjder. Det blir en smakrik och lärorik upplevelse som visar hur mångfacetterat äpplet är inom dryckeskonsten.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla