bookmark 1 show style1 City date_range 9 August 2024

Insekternas Tribut

Mitt i ett hav av ängsblommor får vi i denna konsert möta Anette Wallin, riksspelman, vissångerska och kompositör med rötter i den halländska folkmusiken. Här spelar hon tillsammans med Pers Nils Toft, västgötsk riksspelman på klarinett, och den mångsidiga musikern Oskar Reuter på 12-strängad gitarr. 

Denna mycket välmeriterade trio framför visor och folkmusik från Halland samt Anettes egna kompositioner och texter. Med fantastiskt samspel, vackra arrangemang och en variationsrik palett bjuds publiken in till ett innerligt, uttrycksfullt och dansant program som tar den halländska folkmusiken och visan till nya dimensioner. 

Konserten är en del av projektet ”Insekternas tribut” som pågår under våren och sommaren 2024. 1,3 hektar blomsteräng har odlats i sluttningarna ner mot Ornungasjön och i mitten av ängen skapas kvällens scen. Här får musiken bilda en helhetsupplevelse tillsammans med fjärilar och surrande pollinatörer. Specialbeställd för just detta tillfälle är visan ”Över ängarna” som Anette Wallin har komponerat som en hyllning till insektslivet. Slå dig ner på en bänk eller ta med egen filt! Projektet sponsras av Lilla Beddinge Frö.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla