bookmark 2 shows style1 City date_range 1 June 2024 - 1 June 2024

Samtal Årsta Folkets Hus

Helgen 1–2 juni intar Regionteatern Blekinge Kronoberg och Byteatern Kalmar Länsteater Årsta Folkets Hus i Stockholm. Helgen bjuder på länsteatrarnas föreställningar, samtal och möjlighet till mingel.

Under helgen visas föreställningarna Handbok för husmödrar (Regionteatern) som under våren spelat för fullsatt publik och barnföreställningen Det är en gris på föris (Kalmar länsteater) somsom uppskattats av både familjer och skolbarn under hösten samt kallats för ”teatermagi för barn” i tidningen Barometern.

Under lördagen arrangeras också två offentliga samtal. Först ut ett samtal med delar av föreställningarnas konstnärliga team. Ett fördjupande kring konstnärliga processerna och vägen fram till de färdiga resultaten. Manusarbetet, regissörernas visioner och skådespelarnas gestaltande diskuteras. En generös inblick i arbetets många delar och utmaningar.

Nästa samtal belyser kulturbevakningen och teaterkritiken i Sverige. Vilken roll har teaterkritiken idag och hur ser intresset och framtiden ut för teaterkritiken? Samtalet tar bland annat avstamp i DNs uppmärksammande artikel om ämnet: https://www.dn.se/kultur/ar-recensionerna-utrotningshotade-den-smala-kulturen-far-allt-oftare-klara-sig-utan-att-bli-bedomd/

I samtalspanelen sitter Anna Hedelius, teaterkritiker på SVT Kulturnyheterna och Lars Ring mångårigt verksam kulturjournalist och teaterkritiker på Svenska Dagbladet.

Båda samtalen leds av Kalmar Länsteaters konstnärliga ledare Rikard Lekander.

15:00-16:00 –  Kulturbevakning
Hur ser intresset och framtiden ut för teaterkritiken?
Anna Hedelius, teaterkritiker på SVT Kulturnyheterna och Lars Ring mångårigt verksam kulturjournalist och teaterkritiker på Svenska Dagbladet finns på plats för att diskutera ämnet.

17:00-18:00 – Träffa konstnärligt team 
Delar av konstnärliga teamen berättar om arbetet med föreställningarna som gästspelar på Årsta Folkets hus.

Mellan samtalen (16:00-17:00) har vi mingel som man gärna får medverka på.

Arrangeras av Byteatern Kalmar Länsteater och Regioteatern Blekinge Kronoberg.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla