bookmark 1 show style1 City date_range 5 May 2024

ERICSONG, Sofia Vokalensemble, dir. Bengt Ollén; Nacka musikklasser åk 8 , dir Daniel Möller

ERICSONG 5 maj kl 19.00

Sofia Vokalensemble med dirigent Bengt Ollén i ett möte med Nacka musikklasser, Åk 8 med Daniel Möller som dirigerar.

 

I körserien ERICSONG ger EIC en konsert med professionella och meriterade körer.

Kören bjuder in till ett möte med en ung ensemble som också ges tillfälle att sjunga en mindre del av konserten. ERICSONG erbjuder en plats där den meriterade ensemblen kan utmana och pröva sina konstnärliga gränser och utforma ett program för att kompromisslöst låta både publik och sångare ta del av det som bär svenskt körliv vidare.

Sverige rankas högt i den internationella körvärlden, tack vare Eric Ericsons ovärderliga arbete då, och dagens körledare och körsångare idag.

——————————————

OM:

Sofia Vokalensemble bildades 1995 av Bengt Ollén som fortfarande är körens engagerade dirigent. Körens framträdanden kännetecknas av en varm, lyrisk svensk körklang och en scenisk närvaro som har räckt långt i internationella tävlingar.

Under början av 2021 medverkade kören i Sveriges Radios “Klassiska konserten i P2” där Jacob Mühlrads portsrättskonsert från 2019 sändes. Vi mottog under våren ett stipendium av Sveriges Körförbund för uruppförandet av det nyskrivna Requiem ”Fridlyst” av kompositören Maria Lithell Flyg som spelades in av Sveriges Radio i mars 2022. Sommarkvällskonserten i juni 2021 blev virtuell i form av fyra videoinspelade stycken som släpptes i körens kanaler. Under hösten deltog kören i “Lund Choral Festival 2021” samt kunde äntligen ge sig ut på turné till Baskien. Vi i Sofia Vokalensemble är otroligt stolta över att Bengt Ollén utsågs till årets körledare 2021 av Föreningen Sveriges Körledare och Rosenborg-Gehrman

 

OM:

Bengt Ollén har en imponerande historia inom svenskt körliv från Göteborg på 70 talet, där han grundade den legendariska sceniska Sångensemblen Amanda, för att sedan via studier för bl.a. Jorma Pannula och Eric Ericson vara verksam i Tyresö i Stockholm.  Sedan 1994 har Bengts drivkraft och stora musikalitet gjort avtryck i Kungsholmens Musikklassers imponerande verksamhet. Bengt är efterfrågad som workshopledare och jurymedlem i internationella tävlingar och han undervisar i dirigering på Musikhögskolan i Örebro.

Ericsong arrangeras av Eric Ericson International Choral Centre med stöd av Region Stockholm, Kulturrådet och Stockholms Stad.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla