bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Utbrända själavårdare

Martin befinner sig på gränsen till utbrändhet. Arbetet som präst har blivit en påfrestande ström av begravningar och dop, där han under begravningsceremonier glömmer namnet på de avlidna.


Samtidigt kollapsar hans privatliv: hans äktenskap är på väg att spricka, hans pappa är deprimerad och en bekant som visar sig vara pedofil söker förlåtelse utan att vilja anmäla sig själv.

Mitt i allt detta håller Martin terapisamtal med gängkriminella och försöker hålla ihop en församling med medlemmar som avskyr varandra. Dessutom plågas han av märkliga fysiska förändringar, där brosk och ben börjar växa i hans öra och en del av hans kropp stundtals domnar. I sin förtvivlan söker han stöd hos Jesus, men upplever denne ointresserad och manipulativ.Utbrända själavårdare är en tragikomisk skildring av en av Sveriges mest utmattade yrkesgrupper: prästerna. Med en blandning av värme och humor skildras prästernas unika situation i ett sekulariserat Sverige där människor är slitna och samhället i spillror – med kyrkan som civilsamhällets sista utpost. Där kraven på antal begravningar, vigslar och dop är övermäktigt och prästerna måste hantera människor i deras mest sårbara stunder utan att själva ha orken kvar.


Av: Hampus Hallberg
Regi: Emil Brulin och Hampus Hallberg
Medverkande: Hampus Hallberg, Emil Brulin, Janna Granström och Matilda Björby
Scenografi och kostym: Ylva Norlin
Komposition: Matilda Björby
Producent ADMINISTRATIONEN: Matilda Björby och Emil Brulin
Foto/Trailer: Julia Mård
Teaterchef Ö2scenkonst: Teresia Pettersson

Föreställningen är en samproduktion mellan Ö2scenkonst och ADMINISTRATIONEN och görs med stöd av Kulturrådet och Svante Bergströms Teaterstiftelse. 


Föreställningen är ca 80 minuter lång och spelas på Ö2scenkonst Kungsholmen, Bergsgatan 11. 


Ö2scenkonst stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse.


Varmt välkomna!

www.o2scenkonst.se

www.ADMINISTRATIONEN.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla