bookmark 4 shows style1 City date_range 5 May 2024 - 8 May 2024

Att skiljas

Ö2scenkonst presenterar

Att skiljas 

av Mia Törnqvist


Det ska firas midsommar i sommarhuset men ingenting blir som de tänkt sig. Blir det någonsin det? Kvinnan, mannen, dottern, väninnan och grannen lever bredvid varandra och med varandra och alla längtar efter kärlek men är så uppfyllda av sina egna behov att de bara ser sig själva. En glimt av ett mail och semesteridyllen krackelerar. Dialogen är varm, rolig och smärtsam och med hög igenkänningsfaktor.


Att skiljas är ett tragikomiskt relationsdrama om livskris, vänskap och människans längtan efter kärlek.


Under ett liv tillsammans hur utvecklas man i det? Är man den samma efter några år? Hur ärlig ska man vara?

Hjälper det att ha en granne som är psykolog?


Mia Törnqvist är en prisad svensk dramatiker som skriver med hetta, analytisk skärpa, empati och har en förmåga att hitta det komiska i det svåra. 

Regi: Mia Törnqvist

Ljusdesign: Ellen Ruge

Scenografi: Katrin Brännström & Alva Elida Josefsson

Musik: Torbjörn Grass

Medverkande: Annika Hallin, Mats Jäderlund, Mats Blomgren, Teresia Pettersson och Hanna Loinder Arvidsson*
Föreställningstekniker: Malva Nordin
Affischfoto: Susanne Walström
Affisch: Judie Östling
Föreställningsfoto: Kevin Chang

Teaterchef och producent Ö2scenkonst: Teresia Pettersson

Förlag: Colombine Teaterförlag


*Praktikant från Teaterhögskolan i Luleå"För det är kolossalt kul och välspelat på gamla Boulevardteaterns fina scen, nyligen återuppstånden som Ö2. Mia Törnqvist har skrivit och regisserat en föreställning som sjuder av igenkänning med vår tid och samtidigt ekar snyggt av föregångarna Strindberg och Norén och inte minst komedimästaren Alan Ayckbourn. I det stillnande slutet anas till och med andetag från det mänskliga dilemmats allra störste skildrare, Anton Tjechov. Det är inte småpotatis."
– Ingegärd Waaranperä, DN


"Att bli sviken och besviken i kärlek är inte precis något sommarnöje, men Mia Törnqvist låter oss ändå skratta hjärtligt åt människorna i sin nya pjäs "Att skiljas””…””Att skiljas" har beröringspunkter med Strindberg och Norén och Pleijel, men den slutar i något slags resignerat lugn, besläktat med Tjechovs ”Körsbärsträdgården”. Ensamheten har sina fördelar" 

– Sara Granath, SvDFöreställningen är ca 2,5 timmar lång inklusive paus och spelas på Ö2scenkonst Södermalm, Götgatan 73.

Salongen är onumrerad och det är fri placering. Vi öppnar dörrarna till foajén 30 minuter innan och till salongen 10 minuter innan föreställningen börjar. 
Behöver du assistans eller boka tillgänglighetsanpassad plats, kontakta oss på kontakt@o2scenkonst.se.


Med stöd av Stockholms stad, Region Stockholm och Svante Bergströms Teaterstiftelse.


Varmt välkomna!

www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla