Välkomna på en lärorik växtvandring i Gunnebos kulturlandskap med Simon Quartey från Det Vilda Skafferiet
Simon är i grunden kock med förkärlek till naturen och det vilda skafferiet och kommer att visa vilka ätbara vilda växter naturen har att erbjuda under våren. Varje årstid har sin unika palett av smaker och aromer och under april och maj spirar det allra första spröda gröna.
Växtvandringen blir en introduktion till att lära sig att hitta och använda säsongens vilda råvaror. Simon tar er med till sina favoritörter i Gunnebos landskap och lär ut hur man plockar och tar tillvara på dessa på bästa sätt. Med er får ni också en liten skrift om de ätbara vilda örter i den svenska floran som ni lärt er om under dagen, som en guide för den som vill ge sig ut på egen hand efter kursen.
Under vandringen läggs såklart även stor vikt vid att informera om försiktighetsåtgärder kring giftiga växter, likväl som värnandet och respekten gentemot vår natur.
Kvällen börjar kl 18 i gamla köksträdgården vid Gunnebo Kaffehus och Krog. Där serveras en matig ostsmörgås och till den får man prova några av Hvonns unika drycker med smak från det vilda skafferiet. Därefter blir det växtvandring i naturen. Kvällen beräknas sluta ca 20.30.
Kom ihåg att anmäla eventuella allergier eller kostavvikelse vid bokningen.
Tänk på kläder efter väder och bekväma skor!
Det Vilda Skafferiet erbjuder under våren sex olika tillfällen med växtvandringar på Gunnebo:
Växtvandring på Gunnebo söndagarna 4, 18, 25 maj kl 11-13.30
Växtvandring med provsmakning av örtiga drycker från Hvonn tisdag 29 april, torsdag 8 maj samt onsdag 14 maj kl 18-20.30