30 juli Matlagningskurs: 10.00 - 16.00
31 juli Matlagningskurs: 10.00 - 15.00 och Slottsmiddag: 18.00 - 22.00
Pris för tvådagars matlagningskurs, inkl. föredrag, luncher och kvällens festmiddag på slottet med underhållning: 2400 kr
Vill du bli en historieätare på riktigt? Då är detta matlagningskursen för dig! Peder Lamm och Mia Gröndahl har valt ut de bästa och mest spännande recepten ur Cajsa Wargs och Gustaf Abraham Pipers kokböcker från 1700-talet. Tillsammans med tjugo deltagare lagas en fantastisk 1700-talsmiddag som är en fröjd för både öga och gom.
Detta innehåller kursen:
Två dagars matlagning 30 - 31 juli med Peder och Mia, varvat med föreläsningar om 1700-talets kök, råvaror, måltider, fester & etikett, samt om kokboksförfattarna Cajsa Warg och Gustaf Abraham Piper.
På kvällen 31 juli njuter vi av de tillagade rätterna i en festlig 1700-talsmiddag i slottets gamla barockmatsal. Under middagen bjuds vi på musik och underhållning. Efter måltiden väntar dansmästaren John Wickman i stora salen och lär oss att styra fötterna gracilt och vackert i 1700-talets danser.
Vi kan utlova en minnesvärd kväll i 1700-talets tecken!
Matlagningskursen äger rum i Kronhjorten på slottets borggård.
Föredragen och festmiddagen äger rum i slottet.
Obs. Begränsat antal platser.