bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 28 januari 2025

Samba Touré

En av Mali-bluesens stora, gitarristen och sångaren Samba Touré, återvänder till Sverige med sin transframkallande trio för en efterlängtad konsert på jazzklubb Fasching. 

Även om Samba inte har något släktskap med legendariska Ali Farka Touré är han närmast adopterad in i den legendariska artistens ökenblueshov, Sambas mamma sjöng med ökenblues-legenden och Samba plockades upp av Ali Farka när han spelade med sitt eget Farafina Lolo Band hemma i Mali. 

Det var tidigt 90-tal. Nu är 55-årige Touré en av de stora med sju album i eget namn och ett sound som både förenar och särskiljer honom från föregångarna. 

Samba Tourés blandning av Nigers deltablues, traditionella Songhai-teman och västerländska influenser representerar en skärningspunkt där traditionell malisk musik möter den nordamerikanska bluesen - där Bamako är granne med Mississippi.

Samba Tourés kommande album, Baarakelaw, ”Arbetarna”, släpps hösten 2024 och blandar traditionell malisk musik, blues-rock, psyskedeliska med kärlekssånger. I låten Baarakelaw framträder Samba Touré återigen som en slags modern griot, som inte sjunger för framstående förfäder eller samtida makthavare utan för de vanliga människor som bebor hans dagliga landskap. Han tillägnar dessa sånger till de alltför ofta bortglömda eller de illa sedda.

Albumet innehåller också en hyllning till hans fru som avled under Sambas Europaturné 2023. 

 “Touré’s hypnotic guitar grooves, unshakable vocals and commanding lyrics raise the music to a level of profound artistry”- Afropop

Alla som är bekanta med Samba Tourés arbete instämmer och nu välkomnar vi en av världens bästa ökenblues-artister till Kungsgatan 63. 


Lineup

Samba Touré, gitarr, vocals

Djimé Sissoko, ngoni, tamani

Souleymane Kan, kalebass

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla