bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 10 november 2024

Isabella Lundgren tillsammans med Nya Stadens Storband

ISABELLA LUNDGREN är en av Sveriges främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon förmågan att formligen trollbinda sin publik. Har du aldrig hört talas om henne kan du ändå förstå hennes storhet bara av att se alla de utmärkelser hon fått. Eller vad sägs om Orkesterjournalens "Gyllene skiva", en "Jazzkatt" som årets musiker, Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong-stipendiet, Anita O'Day-stipendiet, Gustaf Frödings stipendium och så vidare? Men allt det med utmärkelser och priser glömmer man när man hör henne sjunga!

"Isabella Lundgrens sätt att sjunga, med en röst till bristningsgränsen fylld av hjärta och smärta, tvingar lyssnaren att stanna upp och tänka på sin egen dödlighet."
-
Jan Granvall i DI Weekend.

Läs mer om Isabella på www.isabellalundgren.com.

NYA STADENS STORBAND utgår från Lidköping och namnet "nya staden" kommer från en av stadsdelarna i staden. Bandet vill genom namnet också anknyta till den stad som Bibeln talar om, det himmelska Jerusalem.

Medlemmarna kommer från olika delar av Västra Götaland men repeterar i Lidköping. Bandet har spelat sedan 1985 i vitt skilda sammanhang, i kyrkor, på torg, i trånga källarlokaler, men också på stora konferenser. Genom åren har storbandet samarbetat med en rad artister. Samuel Ljungblahd, Ole Börud, Frank Ådahl, Ingemar Olsson, Nils Landgren, Gunhild Carling, Arne Domérus, Roger Pontare, LaGaylia Frazier, Svante Turesson, Janne Schaffer, Bröderna Rongedal är några exempel. Tre inspelningar och några utlandsturnéer har bandet också hunnit med.

Vill du veta mer, följ Nya stadens storband på Facebook och kolla hemsidan www.nyastadensstorband.se.

Varmt välkommen!


Konserten arrangeras av Studieförbundet Bilda tillsammans med Nya Stadens Storband, med stöd av Uddevalla kommun, kultur och fritid.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla