bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 4 februari 2025

Bach Jazz

Bach och jazz är två otroligt välkända och älskade fenomen. Ändå uppstår en ny organisk helhet när Bach Jazz smälter dem samman. Med respekt för såväl Bachs eviga kompositioner som improvisationens öppenhet i nuet, har trion skapat sammanhållna låtar. 

Det är suggestivt, mänskligt, lekfullt och närgånget – lika inspirerat av Jan Johansson och George Harrison som Miles Davis och Nils Frahm. Välkommen till en konsert där tidlösa mästerverk möter koncentrerad närvaro och spontana infall.

Efter att ha släppt en singel och en EP under våren kom trions debutalbum 6 september. Albumet fick ett fint mottagande i ett par av Sveriges största dagstidningar och välrenommerade musiktidsskrifter samt har uppmärksammats av såväl Jazzradion i SR’s P2 som SVT’s program Go’kväll.

“På ett sätt är det här en väldigt internationell pianotriojazz, men det är också något med tonen som gör skivan unik. Det är arvet efter Jan Johansson förstås (...) Plötsligt låter Bach som en nordisk kompositör och hans fugor som folkvisor.” 

-Po Tidholm, Dagens Nyheter

”I Air ur tredje orkestersviten kommer den softa men rytmiskt starka basen, de diskreta trummorna och det delikata pianospelet emot lyssnaren som en omfamning” 

-Tobias Lund, Sydsvenskan

“Trion har här bearbetat Bachs musik varsamt och känsligt och utan att göra våld på originalkompositionerna. (...) I sitt slag är skivan en liten pärla.” 

-Jörgen Östberg, Orkesterjournalen

 

Emil Carlsson Rinstad - piano
Magnus Bergström - kontrabas
Ola Winkler - trummor

 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla