bookmark 2 föreställningar style1 Ort date_range 31 december 2024 - 1 januari 2025

Nyårskonsert

Storkyrkans Vokalensemble
Susanne Rydén nyårstalare
Maria Keohane sopran
Anders J. Dahlin tenor
Orfeus Barock Stockholm
Gary Graden dirigent


Sankta Cecilia, kyrkomusikens (och de blindas) skyddshelgon firades den 22 november årligen i slutet av 1600-talet av Londons musiker med banketter och ett nyskrivet ode till helgonets äras. Traditionen föll i glömska men återupplivades 1739 av G.F. Händel som då skrev sin kantat Ode for St. Cecilia’s Day som Storkyrkans Vokalensemble här framför tillsammans med Maria Keohane och Anders J. Dahlin och de barockintresserade medlemmarna i Kungliga Filharmonikerna som utgör Orfeus Barock.

Händel använde texter av John Dryden som tagit fasta på Pythagoras teori om harmonia mundi – att musiken varit en central kraft i världens skapelse. Kantaten kännetecknas av sprudlande kör- och orkestersatser interfolierat av charmerande arior där solisten och instrumentalisten ges stort utrymme till improvisation.

 

Entré 100–370 sek
Åldersgräns 6 år.

 

Grupp- och företagsbokningar om 10 personer eller fler:
Vänligen kontakta louise.linde@svenskakyrkan.se och ange kontaktuppgifter inkl telefonnummer.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla