bookmark 10 föreställningar style10 orter date_range 1 december 2024 - 16 december 2024

Anna-Lotta Larsson - Anna-Lottas Jul 2024

Den folkkära artisten Anna-Lotta Larsson firar i år 30-årsjubileum med sin turné ”Anna-Lottas Jul”. I år blir det 10 städer tillsammans med pianisten Fredrik Hermansson, lokala körer och 1000 körsångare. Hon åker från Luleå i norr till Halmstad i söder. Turnépremiär är söndag 1 december i Öjebyn (Piteå).  
Anna-Lotta har lång erfarenhet av att samarbeta med dirigenter och körsångare. ”Anna-Lottas Jul” firar alltså 30-årsjubileum och besöker 10 städer. Julkonserten har blivit närmast en institution i både kyrkor och konserthus i hela Sverige.
”Jag känner mig oerhört priviligierad som får komma tillbaka år efter år. Det är en ynnest att få sjunga tillsammans med alla dessa fina körsångare och deras körledare”, säger Anna-Lotta Larsson

För många är Anna-Lotta Larsson "Anna" i "Värmlänningarna”. Den rollen var också hennes genombrott för den stora TV-publiken 1980, även om hennes TV-debut faktiskt inträffade redan 1973 då hon vid 19 års ålder framförde två sånger i Siewert Öholms program "Blå Vägen". Hon har fortsatt karriären med teater, film och i huvudsak musik som soloartist eller i samarbete med exempelvis Björn Skifs, Ronny Eriksson, Johan Stengård och Göran Fristorp.  Anna-Lotta har sina rötter både i den värmländska och norrländska myllan. Hon är född i Karlstad, men flyttade tidigt med familjen till Norrbotten och till Öjebyn och Piteå.

Hon gjorde också bl.a. rösten till Disneys ”Snövit” och är i år aktuell med en huvudroll (en höna från Piteå) i den tecknade serien ”Farmarligan” på SVT-play.

Pianisten Fredrik Hermansson är en musikalisk mångsysslare som har rört sig inom en mängd olika genrer. Han har turnerat med bl.a. Zara Larsson, Rikard Wolf, Tomas Andersson Wij, Ane Brun, Henrik Dorsin, Sarah Riedel, Lustans Lakejer och många andra. Fredrik har även varit verksam som kapellmästare eller musiker på Stockholms Stadsteater, Dramaten och Scalateatern. Fredrik utgör även ena hälften av jazzduon Sollinger/Hermansson och är medlem i Klezmerorkestern Sternfall.
"Jag är väldigt bortskämd med att alltid ha fått samarbeta med så bra pianister genom åren. Andreas Landegren, Martin Östergren och Peter Ljung för att nämna några. För andra året i rad har jag glädjen att få sjunga tillsammans med den eminente pianisten Fredrik Hermansson”, säger Anna-Lotta

Julturné 2024 Anna-Lottas Jul
Söndag 1/12 Storstrand - Öjebyn  
Måndag 2/12 Örnäsets Kyrka - Luleå
Tisdag  3/12 Backens kyrka – Umeå
Torsdag 5/12 Pingstkyrkan – Östersund
Söndag 8/12 Domkyrkan – Karlstad
Tisdag 10/12 Gustav Adolfs kyrka – Borås
Onsdag 11/12 Fässbergs Kyrka – Mölndal
Torsdag 12/12 Immanuelskyrkan – Halmstad
Lördag 14/12 Växjö Teater – Växjö
Måndag 16/12 Norrmalmskyrkan - Stockholm

För mer information om turnén: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla