bookmark 1 show style1 City date_range 16 August 2024

NYTT-festivalen - Transjö folkets hus

KÄRA NYTT-VÄNNER!

För åttonde året i rad har vi nöjet att få presentera nutida kammarmusik i glas och möbelriket. Vi spelar som alltid i de underbara lokalerna Transjö Folkets Hus och Galleri Söreskog, och liksom förra året kommer vi att dyka upp i Växjö under Karl-Oskardagarna. Första kvällen på Nygatan 6 i Växjö, blir vår uruppförandekonsert där ni bland annat får höra två nya verk av kompositionseleverna på S:t Sigfrids folkhögskola. Vi uppmärksammar mästare som Anders Eliasson och Laura Kaminsky, lokalt välkända tonsättare som Josef Söreke och Karin Rehnqvist, och förstås – NYTT-festivalens egen festivaltonsättare Hans Gefors! Förra årets mycket uppskattade tonsättarsamtal finns med även i år. Ett samtal med flera av festivalens tonsättare, kryddat med klingande exempel av deras arbeten äger rum i Berg lördag 17/8. Vad kan passa bättre, än att njuta av samtal, musik och något gott i glaset i det oemotståndliga Galleri Söreskog?

Vi ser mycket fram mot att snart få möta er alla igen och tillsammans njuta av musik och vackra omgivningar – till dess önskar vi er en skön sommar!

Monica Danielson och NYTT-ensemblen

Hitta till Transjö Folkets hus

Från Kosta, kör söderut på väg 28 mot Karlskrona. Efter några kilometer kommer två skyltar pekande mot vänster; Transjö 1 och Glashytta 1. Kör förbi dessa och kör ytterligare några kilometer tills skylten Transjö 1 pekar in mot vänster. Kör in på den lilla vägen och kör sedan höger i T-korsningen, fortsätt en bit in på grusvägen. Transjö Folkets Hus ligger på vänster sida. Parkera försiktigt och med förstånd. Transjö Folkets Hus har endast utedass, inga rullstolsramper och ingången nås via en grusgång.

nyttfestival.se

Kontakta arrangören direkt: info@nyttfestival.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla