bookmark 1 show style1 City date_range 15 August 2024

NYTT-festivalen - Nygatan 6

KÄRA NYTT-VÄNNER!

För åttonde året i rad har vi nöjet att få presentera nutida kammarmusik i glas och möbelriket. Vi spelar som alltid i de underbara lokalerna Transjö Folkets Hus och Galleri Söreskog, och liksom förra året kommer vi att dyka upp i Växjö under Karl-Oskardagarna. Första kvällen på Nygatan 6 i Växjö, blir vår uruppförandekonsert där ni bland annat får höra två nya verk av kompositionseleverna på S:t Sigfrids folkhögskola. Vi uppmärksammar mästare som Anders Eliasson och Laura Kaminsky, lokalt välkända tonsättare som Josef Söreke och Karin Rehnqvist, och förstås – NYTT-festivalens egen festivaltonsättare Hans Gefors! Förra årets mycket uppskattade tonsättarsamtal finns med även i år. Ett samtal med flera av festivalens tonsättare, kryddat med klingande exempel av deras arbeten äger rum i Berg lördag 17/8. Vad kan passa bättre, än att njuta av samtal, musik och något gott i glaset i det oemotståndliga Galleri Söreskog?

Vi ser mycket fram mot att snart få möta er alla igen och tillsammans njuta av musik och vackra omgivningar – till dess önskar vi er en skön sommar!

Monica Danielson och NYTT-ensemblen

Nygatan 6
Personer med rullstol når enkelt konsertsalen via konsertentrén. Rullstolsanpassad toalett finns. Ledsagare följer med gratis. Konsertsalen är utrustad med hörslinga.
Nygatan 6, Växjö. www.nygatan6.se

nyttfestival.se

Kontakta arrangören direkt: info@nyttfestival.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla