bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 23 november 2024

Tosca - Metropolitan

Äntligen är operaklassikern Tosca av Puccini tillbaka på Met för att livesändas till Tibble teater. Underbara melodier som framförs av den storslagna orkestern till en gripande berättelse om makt.

Puccinis melodrama om en instabil diva, en sadistisk polischef och en idealistisk konstnär har både kränkt och fängslat publiken i över ett sekel. Kritiker har haft problem med Toscas ganska smutsiga ämne, intensiteten i partituret och de publikfriande dramatiska huvudrollerna. Men detta har också gjort Tosca till ett av fåtal ikoniska verk som får representera opera hos allmänheten. 

Toscas popularitet stärks ytterligare av ett uppfriskande dramatiskt svep, ett drivande partitur med överflödande melodier och teatralisk klurighet, samt den starka titelrollen. Tosca hade premiär på Teatro Costanzi i Rom år 1900.

Den storslagna norska sopranen Lise Davidsen spelar den passionerade divan i David McVicars spännande produktion. Den brittisk-italienska tenoren Freddie De Tommaso gör sin mycket efterlängtade debut på Met som Toscas revolutionära älskare Cavaradossi.

Kraftpaketet, den amerikanska barytonen Quinn Kelsey, är den sadistiska polischefen Scarpia. Maestro Xian Zhang dirigerar den medryckande musiken, som innehåller några av Puccinis mest minnesvärda melodier.

Dirigent: Xian Zhang

I rollerna: Lise Davidsen (Tosca), Freddie De Tommaso (Cavaradossi), Quinn Kelsey (Scarpia), Patrick Carfizzi (Sacristan)

Speltid: 3 timmar och 28 minuter inkl. 2 paus

Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta Jonathan.hybbinette@taby.se (begränsat antal platser).
Språk: Italienska med svensk undertext

 

För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta Jonathan.hybbinette@taby.se eller 0766-43 94 64.

 

Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla