bookmark 1 show style1 City date_range 27 October 2024

Oz Noy Trio

Egensinniga fusionsgitarristen Oz Noy har varit en lika uppskattad som flitig besökare i Sverige och på jazzklubb Fasching. Senaste Stockholmsbesöket kom under Stockholm jazz festival 2019 på Nalen. 

Oz Noy blandar jazz, funk, blues och rock i ett spel som är både tungt bluesigt och experimentellt med intrikat frasering och fulländad teknik. 

"Det är Jazz. Det låter bara inte så." Beskriver Oz Noy själv sin trio med basisten Jimmy Haslip från Yellowjackets och trumslagaren Anton Fig som spelat med såväl Joe Bonamassa som Kiss!

Oz Noy föddes i Israel och började sin professionella karriär vid 13 års ålder. Vid 16 års ålder spelade han med israeliska musikeliten och vid 24 var han en av landets mest etablerade studiogitarrister. 

Sedan ankomsten till New York 1996 har Oz Noy med sina tio soloalbum varit en av fusionsjazzens centralfigurer såväl lokalt som internationellt. Noy har dessutom spelat, turnerat och spelat in med Richard Bona, Harry Belafonte, Cyndi Lauper, Dave Weckl, Mike Manieri, John Patitucci, Bill Evans, Randy Brecker, The Gil Evans Orchestra, The Allman Brothers, Gart Hudson, Don Henley, Michael Buble, Josh Groban, Phil Ramone och Dweezil Zappa för att nämna några.

Förvänta dig det oväntade när Oz Noy slår upp sin fusionssalong på Kungsgatan 63. 

 

Oz Noy - gitarr
Anton Fig - trummor
Jimmy Haslip - bas

 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla