bookmark 20 shows style1 City date_range 13 July 2024 - 15 September 2024

Borås Art Biennial

Välkommen till Borås Art Biennial 2024!

Det är med stolthet som Borås Konstmuseum för åttonde gången presenterar den internationella konstbiennalen Borås Art Biennial – i år med titeln Layers, Lines, Loops och ett utforskande av tid, rum och plats. Mellan den 15 juni och 15 september får boråsare och tillresta ta del av storslagen och tankeväckande samtidskonst av femton internationella konstnärer inne på Borås Konstmuseum och runt omkring i stadens offentliga rum. Alla är välkomna till konstfesten – konstverken i det offentliga rummet går att se när som helst på dygnet och Borås Konstmuseum har alltid fri entré.


Medverkande konstnärer: Monira Al Qadiri (KW), Christian Andersson (SE), Hicham Berrada (FR/MA), Mona Caron (US/CH), Alicja Kwade (DE/PL), Eric Magassa (SE/FR), Thiago Martins de Melo (BR), David Molander (SE), NeSpoon (PL), Diana Orving (SE), Ugo Rondinone (CH), Heli Ryhänen (FI), Elin Stampe (SE), Fiete Stolte (DE), Gê Viana (BR).


Vill du få en fördjupad upplevelse av Borås Art Biennial 2024? Under biennalen erbjuds kostnadsfria visningar varje lördag och söndag! Börja med en introduktion av biennalen på Borås Konstmuseum och följ sedan med på en konstvandring för att få ut det mesta av biennalen. Visningarna är på svenska.

Kl. 13.00: Introduktion av biennalen och de verk som visas på Borås Konstmuseum. 
Samling vid konstmuseets entré. Ingen föranmälan.

Kl. 13.30: Guidad visning av biennalens verk i det offentliga rummet.
Samling utanför konstmuseet på P.A. Halls Terrass. Begränsat antal platser, föranmälan krävs.

Turen är ca 3 km och tar ca 1,30 min.

Bildtext:
Elin Stampe
Disrupting Ebb and Flow, 2023

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla