bookmark 6 shows style1 City date_range 25 July 2024 - 8 August 2024

Torsdagsvisningar av slott och trädgård/orangeri

I samband med att Gunnebo Kaffehus och Krog har kvällsöppet några torsdagskvällar i sommar finns det möjlighet att gå specialvisningar såväl i slottet som i trädgård och orangeri. 

Slottsturen kl 16
Under den guidade visningen i slottet visas både de eleganta sällskapsrummen i paradvåningen och de lite mindre och enklare gästrummen på övervåningen. Guiden berättar om ägarfamiljen Halls uppgång och fall, om arkitekt Carlbergs konstnärliga inspiration och de utländska influenser som visar sig överallt i huset. 

Visningen tar ca 45 minuter och är klar lagom till att visningen av köksträdgård och orangeri tar vid. Samling utanför butiken strax före kl 16. 

  
Trädgårds-/orangerituren kl 17
De guidade visningarna i trädgårdarna kommer att se lite olika ut, beroende på vem av trädgårdsmästarna som guidar och hur det står till med väder och vind. Kanske blir det fokus på de prunkande ekologiska köksträdgårdarna, de välklippta formella trädgårdarna kring slottet, den omgivande engelska parken eller det stilfulla rekonstruerade 1700-talsorangeriet.   

Visningen tar ca 45 minuter och är klar lagom till att Gunnebo Kaffehus och Krog tänder grillen. Samling utanför butiken strax före kl 17.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla