bookmark 10 shows style1 City date_range 4 October 2024 - 3 November 2024

TANKENS REVOLUTION

SthlmsMusikTeater bjuder på en vindlande resa med tankar som kan förändra. Romantikens tankar var revolutionerande: för kollektivets bästa behöver Jaget befrias och få ett sammanhang. Kan det vara receptet för vår överlevnad? Intressanta och komplexa teman med humor och lätt hand!

Vi slungas tillbaka till slutet av 1700-talet i smältdegeln Jena. I denna stad söder om Berlin föddes revolutionerande tankar av frigjorda filosofer, vetenskapsmän och poeter. Det ledde till den samhällsomvälvande epoken Romantiken. Hur lät samtalen mellan rivalerna Goethe och Schiller? Vad var det Fichte sa på sina överfulla föreläsningar som fascinerade hela Europa? Vem var äventyraren Alexander Von Humbolt som var mer känd än Napoleon? Få reda på hur en fläskkotlett kan vara mäktigare än både pennan och svärdet och hur nutidens människor förvaltar och förvanskar de stora tänkarnas idéer och arv.

Tre kompositörer lägger en mosaik av musik till verket: Katarina Layman, Jan-Erik Sääf och Stefan Levin. Helt i enlighet med Jenagruppens idé om att samarbete skapar kreativitet. Romantikens tonspråk vävs samman med det nutida. Text, Andreas Boonstra. Regi, Eva Staaf. Idé, Jonas Nerbe. På scenen: Kristina Lindgren, Jonas Nerbe, Jesper Linde, Linnea Fors, Matheo Lindberg Vivien.


Denna produktion blir SthlmsMusikTeater 13:e produktion. Kompaniet producerar nyskriven musikteater på kontinuerlig basis. Vi har som mål att underhålla, beröra och komma nära. Nu gästar vi Ö2scenkonst i höst. 


Projektet stöds av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Stockholms Stad, Barbro Osher Foundation och Region Stockholm.

Ö2scenkonst stöds av Stockholms stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse www.o2scenkonst.se 
Mer info på SthlmsMusikTeaters hemsida: Läs Mer

Läs mer om tillgänglighet på Ö2scenkonst hemsida: Läs mer

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla