bookmark 1 show style1 City date_range 26 September 2024

Erik Söderlind Lars Jansson Quartet

What The Moments Brings är den talande titeln på det nya albumet som Lars Jansson och  Erik Söderlind släpper i samband med sin spelning på Fasching 26 september. Pianisten Lars  Jansson och gitarristen Erik Söderlind har genom åren utvecklat ett intuitivt samspel och ett  gemensamt melodiskt språk där olika ”musikaliska ögonblick” nu mynnat ut i ett tolv egna  kompositioner som formar en helhet. Här finns hela skalan: från hårdsvängande bebop till  romantik och melankoli. Två av låtarna är också dedikerade till nära vänner och stora  musiker som lämnat oss under senaste åren, vilket förstås också förstärker det personliga  tilltalet. 

Den som följt både Lars och Erik Söderlind genom åren kan också konstatera att Lars  Jansson till viss mån tagit över den mentor-roll som legendariske Kjell Öhman tidigare hade  för Erik Söderlind. Samtidigt har Erik Söderlind själv under senare år blivit både en mentor  och förebild för många unga jazzmusiker. Det verkar också ha lett fram till en mognare och  mer eftertänksam ton i hans sedan tidigare så hyllade gitarrspel. 

Jazzprofessorn Lars Jansson är sedan länge en betydande pedagog som rör sig världsvant på  den internationella jazzscenen och bland annat har en stor publik i Japan. År 2022 tilldelads  han Kungliga Musikaliska Akademiens stora pris för jazz för sina insatser. Av hälsoskäl  turnerar han inte lika ofta som tidigare, vilket också gör albumtiteln än mer relevant. Ta vara  på ögonblicket! 

I Lars Jansson Erik Söderlind Quartet ingår Paul Svanberg på trummor, och Niklas Fernqvist  på bas. 

Erik Söderlind –gitarr 
Lars Jansson –piano 
Paul Svanberg –trummor 
Niklas Fernkvist –bas 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla