bookmark 1 show style1 City date_range 14 September 2024

Joakim Åhlund & Jockum Nordström Band

Joakim Åhlund & Jockum Nordström möttes nån gång runt 1998 när Joakim bad Jockum att skapa omslaget till hans band Caesars Palace’s första album.

När Joakim upptäckte att Jockum inte bara delade hans passion för dammiga obskyra vinylskivor, utan att han faktiskt själv också spelat i många år så uppstod idéen om att skapa musik tillsammans. Som ett band har Joakim & Jockum tidigare släppt 3 album samt flera singlar, och även turnerat i Frankrike, Danmark, USA och Sverige.

På senast släppta albumet “Joakim Åhlund & Jockum Nordström meet Moussa Fadera” (2022) har de två slagit sig samman med den begåvade trumslagaren Moussa Fadera från Stockholm, samt Isak Hedtjärn på flöjt och klarinett. De båda har en bakgrund i den svenska jazzscenen och är medlemmar i Joakim & Jockums live-band sedan ett par år tillbaka.

Musiken på albumet kan betecknas som eklektisk eller spretig med inslag av allt från jazz och frijazz till hetsig afro-funk och melankolisk svensk folkton. Fuzz-gitarrer blandas med vackra stråkar, jazziga piano-klanger, funkiga trumbeats och orientaliskt slingrande melodier från gästande jazz-underbarnet.

Ett nytt album är dessutom inspelat och klart för release senare under hösten 2024

Live utgörs de av en sextett tillsammans med, förutom Fadera & Hedtjärn, även Jonas Liljeberg på blås och Jesper Nordenström på klaviatur.

Joakim Åhlund - gitarr, bas
Jockum Nordström - bas/gitarr
Moussa Fadera - trummor
Isak Hedtjärn - blås
Jonas Liljeberg - blås
Jesper Nordenström - piano/keyboardsVälkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla