bookmark 1 show style1 City date_range 16 October 2024

Peter Asplund Aspiration & Blåsarsymfonikerna

På Dieselverkstaden ordnar trumpetaren, flygelhornisten och sångaren Peter Asplund ett sällsamt möte mellan egna bandet Aspiration med pianisten Lars Jansson och Stockholms blåsarsymfoniker under ledning av Mats Hålling.
Musiken kommer från Asplunds senaste platta Out of this world som släpptes i höstas tillsammans med Göteborg Wind Orchestra under ledning av Hålling. Så här säger Asplund själv om skivan:
”På det här albumet hyllar jag låtskrivarna som gett oss all den här underbara musiken, genom att spela ett knippe sånger som har den där ”större än livet”-känslan.”
På Dieselverkstaden får vi originalkompositioner av Asplund samt ett rejält grepp om den amerikanska sångboken i arrangemang för blåsarsymfonikerna av dirigent Mats Hålling.
Med två Gyllene Skivor, tre Grammisnomineringar och mängder av skivsamarbeten är Peter Asplund en av landets mest personliga trumpetare och sångare med ett både tidlöst och modernt uttryck. Här i möte med Lars Jansson - en av Sveriges främsta pianister under mer än fem decennier.
Denna kväll under Stockholm Jazz Festival får vi musik som är fri, lågmäld, tonstark, vemodig, lycklig, explosiv, återhållen... allt som kännetecknar Peter Asplunds musikaliska värld.

Blåsarsymfonikerna har funnits i Stockholm musikliv sedan 1906. Det är en nyskapande och spelglad orkester som rör sig fritt mellan olika musikaliska uttryck och genrer, alltid med blåsmusiken som grund.

Blåsarsymfonikerna verkar med stöd av Region Stockholm, Nacka kommun och Kulturrådet. 


Arrangör: Stockholm Jazz Festival

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla