bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 18 maj 2024

Drömmen om en förlorad värld – boksläpp i salongen på Slottet

Välkommen på boksläpp av den rykande färska boken Drömmen om en förlorad värld – berättelsen om arkitekten Carl Wilhelm Carlberg och Gunnebo slott.

Vår slottsarkitekt och arkitekturhistoriker Stefan Günther släpper, efter många års forskning och skrivande, ett praktverk om Gunnebos tillblivelse. Boken, som ges ut av Norstedts förlag, är på 450 sidor med nästan 500 bilder i färg och baseras på tidigare ej publicerat material av ritningar, reseskisser, brev och förebilder. Den kastar ett nytt ljus över 1700-talsegendomen och de inspirationskällor som Carl Wilhelm Carlberg hade.

 

Detta firar vi med en presentation av boken och ett samtal om Carlbergs fem år långa studieresa utomlands, vad han såg och uppskattade. Självklart kan du köpa boken till specialpris vid detta tillfälle och få den signerad av författaren. 

 

Kaffe/te och slottskaka framtagen speciellt för detta tillfälle serveras i salongen. Meddela eventuella allergier vid biljettköpet. 

 

Läs mer om boken här: https://press.norstedtsforlagsgrupp.se/product/65af64d9a92e7/page
Forskningsprojektet och boken har finansierats genom stöd av Torsten Söderbergs stiftelse.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla