bookmark 1 show style1 City date_range 18 August 2024

Asmaa Hamzaoui & Bnat Timbouktou

 Asmaa Hamzaoui är världens första kvinnliga utövare av den traditionella gnawa-musiken. Tillsammans med sin grupp Bnat Timbouktou som består av hennes syster och andra kvinnliga musiker, skapar hon en smittsam evangelisk ökenblues.

När gruppen spelar tillsammans är guembrin, en lutliknande slagverk och stränginstrument, och Asmaa Hamzaouis uttrycksfulla röst i centrum, men ljudlandskapet fylls på av medsystrarnas spel på metallkastanjetter, vilket är typiskt för gnawamusiken. "När jag spelar guembri är jag i mitt rätta element. Det är ett levande instrument som är gjort av trä och getskinn. Så hela instrumentet är fullt av liv", säger Asmaa.

Kom och lyssna och låt dig inspireras av denna fantastiska grupp av kvinnliga musiker som driver en viktig kamp och förändring vad gäller traditioner, jämställdhet och spiritualitet i dagens samhälle i Marocko och i världen.

Asmaa Hamzaoui: Sång, guembri
Aicha Hamzaoui: Sång, qraqab
Ouidad Mouchrik: Sång, qraqab
Khaoula El Bacha: Sång, qraqab

   

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla