bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Korgar från ett avlångt land

Välkommen till föreläsning om utställningen Älskade Korg där Helena Åberg, slöjdare, före detta hemslöjdskonsulent samt en av producenterna av utställningen, berättar om korgar från olika platser i Sverige. 

I många tusen år har människan tillverkat och använt korgar på de flesta platser runt jorden. I korgen möts material, form och funktion. Teknikerna är likartade runt om i världen, men materialen som används finns oftast lokalt.

Sverige har en rik och varierad korgtradition. Tyvärr blir det allt färre slöjdare som behärskar tekniken att tillverka en korg. Även att hitta fullgott material för vissa korgtyper kan vara svårt. Det finns dock mycket kunskap kvar att sprida och att ta vara på, med förhoppning att fler ska bli inspirerade att använda och tillverka korgar. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla