bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 27 augusti 2024

Petter Alatalo

Petter Alatalo är musiker bördig från Norrbottens kustland med folkmusiken som grogrund och med den svenska vagabonddrömmen som gyllene krona. En konstnär som efter medelålderns inträde samlat livets skärvor och prismor till ett album om förlust, sorg, skilsmässa, och som han själv uttrycker det, rent jävla svammel.

Ibland vet man inte heller skillnaden. Ett musikaliskt universum som rör sig mellan konst, Norrbotten, jazz, autodidakt tretakt, finska klanger och poesi på svenska. Verklighetens konsekvenser.

Albumet tog form under en liveinspelning i Svenska Grammofonstudion i Göteborg hösten 2022. Producerat av Soundtrack of our lives-legendaren Kalle Gustafsson Jerneholm tillsammans med några av Norrbottens mest profilerade musiker ihopskramlade från Malmfältens rockklubb och Mattias Alkberg: Kalle Nyman (kontrabas),
Nikolai Äystö (klarinett) och Markus Larsson (trummor).
Våren 2024 släpptes “Dumskallarnas vind”. Intensivt, aggressivt, sorgligt och sammetslent. Ett tidsdokument.

Petter Alatalo - piano sång,
Markus Larsson - trummor,
Nikolai Äystö - träblås,
Kalle Nyman - kontrabas

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla