bookmark 56 shows style1 City date_range 25 June 2024 - 11 August 2024

Korta turen i gruvan

Korta rundan, cirka en timma.

En timma före visning upphör förköp. Biljett kan köpas på plats i mån av tillgång. Det finns 30 biljetter på förköp men vi kan ta in ytterligare personer.
Denna visning är rullstolsanpassad till största delen.

Parkering finns vid Järnvägsstationen i Taberg. Följ skyltning söderut, korsa Tabergsån och du är framme. Det är c 300 meter att gå. Det finns enstaka p-plats för den som har svårt att gå, vid bron över ån.

Det finns tåg och bussförbindelse från Jönköping.

 Besökscentrum är i Gruvgården, den stora röda byggnaden. Där visar du biljetten och får låna hjälm. Där finns Fladdermuseum och geologirum, vilket ingår i priset.

 Guidningen börjar på klockslaget, kom i god tid.  Det är kallt i gruvan, glöm inte tröjan. Medtag gärna egen ficklampa. Telefonen duger. Vanliga skor är OK.

 Barn under 6 år kommer med gratis utan bokning i sällskap med betalande vuxen. Vi vill att barnen ska kunna gå själva och ha hjälm på huvudet samtidigt.

 Inga husdjur får följa med in i gruvan förutom ledarhund i arbete.

 Allmän kommunal toalett finns vid grillplatsen. Öppen under sommarsäsongen.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla