bookmark 1 show style1 City date_range 12 September 2024

I själva verket

Björn Säfsten och Anja Arnquists föreställning I själva verket har gjort succé på sin senaste turné med Riksteatern. I själva verket är en populärvetenskaplig, självbiografisk och godtyckligt allvetande föreställning om något alla gör men ingen vet vad det är: dans! 

I föreställningen, som rör sig i gränslandet mellan en monolog och ett danssolo, balanserar Björn Säfsten mellan att dels förklara det han gör, dels berätta om samtida dans samtidigt som han dansar. 

Manuset till föreställningen bygger på frågor om dans som kommit från publiken och blir här en språngbräda för att prata om vilsenhet, närvaro, att hitta sig själv och funderingar kring vad vi egentligen ser när vi tittar på konst och kanske i förlängningen även oss själva? 

Att arbeta fördjupande med publiken genom folkbildningsarbete är en av Björn Säfstens stora passioner. Under åren har han utvecklat ett flertal format för samtal, workshops och föreläsningar för att på ett enkelt sätt prata om något så komplicerat som ett helt konstfält och dess historia. I själva verket är ett resultat av alla de samtal och sammanhang som Björn lett och deltagit i de senaste åren. Föreställningen skapades tillsammans med Säfstens livslånga samarbetspartner Anja Arnquist. 

Efter föreställningen hålls ett eftersamtal med Björn Säfsten där det finns möjlighet att ställa frågor. 

• Björn Säfsten är dansare och koreograf baserad i Stockholm. I sin praktik intresserar han sig av att undersöka symbol-och representationstransformation med gest och röst som medier och i allt större grad även text och sång. Utifrån sitt intresse skapar han praktiker, som under längre undersökningar, genererar material och scores, ofta med fokus på misslyckande och humor, samt ett utmejslande av rörelsens detaljer.

• Anja Arnquist är dansare och koreograf baserad i Stockholm, som varit verksam inom den samtida dansen sedan tidigt 2000-tal. Utöver ett nära samarbete med Björn Säfsten driver Arnquist konstnärsduon OR/ELLER tillsammans med Madeleine Lindh, som i sitt arbete med att skapa visuellt starka rum, framgångsrikt jonglerar formaten installation och dansföreställning. 

Biljetter återköptes fram till närmaste vardag innan föreställning klockan 12. 

För bokning av rullstolsplats och eller hcp-parkering. Mejla info@byteatern.se

Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.

---

På scen: Björn Säfsten

Koreografi och text: Björn Säfsten och Anja Arnquist

Repetitör: Anja Arnquist

Scenograf: Joakim Nyström

Ljusdesigner: Anton Andersson

Ljuddesigner: Hans Appelqvist

Dramaturg: Gunilla Heilborn

Konstnärlig expert inom voguing: Fredrik Quiñones

Samtalspartner under processen: Chrysa Parkinson

Producent Säfsten Produktion/Nordberg Movement: Magnus Nordberg

Tack till Aviance och Frida Selander.

Säfsten Produktion genomför I själva verket med stöd av Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm. Produktionen skapades i  samproduktion mellan Riksteatern och Säfsten Produktion.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla