bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 3 maj 2024

Tulpanfeber på Gunnebo - invigning av Vårsalongen

Det spirar en Vårsalong på Gunnebo! Elever från Gunnebo Slow Flowers-utbildning skapar vackra blomsterarrangemang efter historiska stillebenmålningar och utställningen invigs med ett spännande föredrag och specialvisning av de bedårande arrangemangen. 

Gunnebos florist och trädgårdsmästare Viola Johansson berättar om snittblommor i historien med utgångspunkt från äldre tiders målningar av blomsterstilleben. Vad var karaktäristiskt för dem och hur kan vi gå till väga för att själva skapa blomsterarrangemang i samma anda? Våren med alla dess lökväxter är en perfekt tid att fördjupa sig i detta. 

Tillsammans tittar vi också på de vackra blomsterarrangemang som skapats efter stillebenmålningar med miljövänliga tekniker och blommor från Gunnebos köksträdgård. Kanske finns vägen till en hållbar framtid i vår historia?

Kvällen inleds med gemensam fika i Gunnebo Kaffehus och Krog som har öppet redan från kl 16.30. Efter fikat flyttar hela sällskapet till Vagnboden, mitt emot Butiken, för att från kl 18 lyssna på Viola Johansson och få en specialvisning av arrangemangen. 

Meddela eventuella allergier vid biljettköpet.

Varmt välkommen till Gunnebo och Vårsalongens vernissage!

Vårsalongen har därefter öppet under helgen den 4-5 maj kl 10-15

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla