bookmark 1 show style1 City date_range 18 October 2024

Ibibio Sound Machine - Stockholm Jazz Festival

Ibibio Sound Machine bildades i London av de tre musikproducenterna Max Grunhard, Leon Brichard och Benji Bouton kring sångerskan Eno Williams.
I sin beatstarka blandning av afrikanska rytmer och electrofunk är bandets sound i lika hög grad inspirerat av den västafrikanska funkens gyllene era och disco som modern postpunk och electro.
2014 släpptes den självbetitlade och kritikerhyllade debuten. I år släpptes femte skivan Pull the rope på Merge records. 
Namnet Ibibio Sound Machine är influerat av Eno Williams nigerianska mamma vars modersmål är Ibibio. Eno Williams föddes i London men tillbringade större delen av sin barndom i Nigeria med sin familj. Hennes texter är inspirerade av de folk- och barnberättelser som hennes mamma berättade för henne som liten. 
“Hopping around the globe, we’ve found that people are fundamentally the same—they’re people. Opposing sides push and pull, but there is an alternative to war, violence, and suffering.”
Nu kommer detta råsvängande, glädjerika, sensuella afro-funkband till Stockholm jazz festival. Upplagt för dansfest i Slaktkyrkan.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla