bookmark 1 show style1 City date_range 23 August 2024

WITCH

Kultbandet WITCH– akronym för We Intend To Cause Havoc - var Zambias största band under 70-talet. Med sin blandning av brittisk blues, funk, psykedelika, garagerock och traditionell zambisk musik banade bandet väg för en helt egen genre. Zamrocken kokade och spreds i Zambia genom bandets försorg under tiden efter landets frigörelse från Storbritannien. 

När WITCH var som mest populära behövde kaosmakarna poliseskort för att inte övermannas av exalterade fans som gjorde sitt bästa för att storma spelningarna – inklusive att kasta sig från läktarna ned på scenen.

Bandets karismatiska sångare Emanyeo ”Jagari” Chanda, vars smeknamn är en hommage till Rolling Stones sångare Mick Jagger, är idag den enda kvarvarande medlemmen från originaluppsättningen. Efter att länge varit en inhemsk angelägenhet fick bandet en revival 2012, inte minst efter att deras skivor blivit populära utomlands. 2021 gjordes även en dokumentär om Jagari och bandet.

Förra året släpptes Zango, bandets första platta på nästan 40 år. Nu kommer W.I.T.C.H till Fasching med illa dold avsikt att orsaka kaos.

Emmanuel Jagari Chanda - Vocals
Patrick Mwondela - Keyboards
Jacco Gardner - Bass
Nico Mauskovic - Drums
Stefan Lilov - Guitar
Michael Rault - Guitar (TBC)
Hanna Tembo & Theresa Ng'Ambi - Backing Vocals

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 20:00 KONSERTSTART 21:00

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla