bookmark 1 show style1 City date_range 10 September 2024

Portable Infinity

Portable Infinity är en all-star kvartett bestående av fyra av den samtida internationella jazzscenens starkaste namn, Arild Andersen, Jacob Karlzon, Benjamin Koppel och Magnus Öström, alla välbekanta för den kunniga Fasching-publiken.

Kvartettens musik är nyskriven men har referenser till Ornette Coleman, Cannonball Adderley samt även till avantgarde-musiker som Laurie Anderson.

Mästerbasisten Arild Andersen kan välförtjänt kallas legend. Med sin varma ton och utsökta teknik har han sedan 1960-talet gjort ett bestående avtryck på den internationella jazzscenen. Diskografin - 22 album i eget namn på ECM - är i sig ett stycke jazzhistoria. Genom åren har han medverkat i talrika konstellationer med jazzens främsta: Pat Metheny, Joshua Redman, Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon och George Russell. Redan 1967 började han spela med Jan Garbarek, Terje Rypdal och Jon Christensen.

Den svenske pianisten Jacob Karlzon har släppt en rad kritikerrosade skivor på ACT och Warner och är sedan länge etablerad som en av Esbjörn Svenssons tydligaste arvtagare.

Saxofonisten Benjamin Koppel är en av europeisk och dansk jazz mest centrala rörblåsare med närmare 60 album som solist och genom samarbeten med Joe Lovano, Kenny Werner, Brian Blade, Jim Hall och Randy Brecker.

Svenske trumslagaren Magnus Öström skapade sig ett internationellt namn genom den stilskapande jazztrion E.S.T., på senare år med trion Rymden men också som solist med flera skivsläpp i eget namn. Han har även arbetat med artister som Pat Metheny och Benny Golson och visar med sitt mångfacetterade och unika spel att han utan tvekan är en av Europas viktigaste trummisar.

Vass finjazz i yttersta världsklass garanteras denna kväll på Kungsgatan 63 med denna svensk-dansk-amerikanska superkvartett.

 

Portable Infinity

Benjamin Koppel, altsaxofon

Jacob Karlzon, piano

Arild Andersen, bas

Magnus Öström, trummor

 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla